Simpson protocol

Het bereiken van een zeer diepe hypnose kan zorgen voor een fenomenaal krachtige innerlijke verandering. Daarom ontwikkelde de Canadese Ines Simpson een protocol om deze zogeheten Esdaile staat te bereiken.  Op discrete en veilige wijze – zonder te spreken – kom je tot het afronden van issues. Vaak zelfs zonder te weten welke issues er precies speelden.

Holistische methode

Het Simpson Protocol is een volledig holistische methode. Dat betekent dat de aanpak is gericht op het loslaten van jouw issues of problemen via jouw onderbewuste of hogere bewustzijn. Dit gebeurt op mentaal, emotioneel, fysiek en zelfs spiritueel niveau.

Uitgangspunt hierbij is dat mijn analytische denken te klein is om jou een oplossing te kunnen bieden voor je probleem. Ik geef dan ook op geen enkele manier suggesties, jouw onderbewuste heeft alles in zich wat jou in staat stelt het zelf op te lossen.

De kracht van het onderbewuste

Het onderbewuste van elk mens krijgt vorm door miljarden lichaamsprocessen. Die staan in allerlei psychische en fysieke relaties tot elkaar. Krijg je bijvoorbeeld te maken met trauma, dan geven je organen een ‘logische’ reactie. Dan word je ziek. Maar waar je onderbewustzijn je ziek kan maken, kan het ook genezing brengen. Met meer grip op je onderbewuste kun je dus veel positiefs bereiken.

Hoe de geest het lichaam aanstuurt

Krijg je te maken met een trauma of onverwacht emotioneel conflict in je leven, dan is je lichaam plotseling conflict-actief. Hierbij bestaat er een connectie tussen lichaam en geest: je bent er bewust of onbewust mee bezig en dat zorgt vaak voor veranderingen in je lijf. Lichamelijke symptomen van prikkelbare darm tot depressie kunnen een direct gevolg zijn van trauma. Maar weet je altijd precies wat en wanneer er specifiek is voorgevallen?

Bekende of onbekende oorzaak

Soms weet je dit, dan zijn oorzaak en gevolg heel duidelijk. Dit is te verhelpen door de situatie ‘een plek te geven’. In andere gevallen is de oorzaak een stuk minder helder. Dan kun je met regressie door hypnose terug gaan in de tijd om die oorzaak te vinden. Want alle ingrijpende gebeurtenissen zijn opgeslagen in je onderbewustzijn! Is het trauma herkend en opgelost door de emotie los te laten, dan kan het lichaam zich herstellen. Je neemt zelf de regie terug over je lichaam en bent dus eigenlijk in staat om jezelf te genezen.

Simpson Protocol bij allergieën

Het is mogelijk om mensen met allergieën door middel van hypnose volgens het Simpson Protocol van symptomen af te helpen. Dat is het geval als het gaat om allergieën die ontstaan door emotioneel trauma. Je onderbewuste maakte een koppeling tussen  het trauma en een stof die op dat moment voorhanden was. Contact met deze stof in de toekomst herinnert je onderbewuste aan het trauma, wat een allergische reactie veroorzaakt. In dat geval kan inzicht in wat er toen is gebeurd de allergie verhelpen.